Finva Sportdag 2019

Finva Sportdag 2019

Dit jaar bestond de Finva sportdag uit een sportieve wandeling van zo’n 13 km naar de Staringkoepel te Almen. De route voert door de omgeving van Almen via weilanden en bos, langs de rivier de Berkel en het Twentekanaal. Op het verste punt staat de Staringkoepel, een theekoepel uit 1850 eigendom van de jongste dochter van de dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring.

Deze keer deden er 12 personen mee, inclusief Gijs Geen van FPF, die tevens de mooie rugzakjes heeft aangeleverd. De inhoud van de zakjes werd verzorgd door Paul. Verse bolletjes van de warme bakker uit Gorssel en fruit uit de uiterwaarden van de IJssel. Verder nog wat energiedrank en wat lekkers om de tocht vol te houden. Aan het weer zou het niet liggen want het was perfect wandelweer met een lekker zonnetje!

Het eerste stuk leidt ons door de bossen van Almen richting het Twente kanaal en langs de Ezherbrug (uit de film Pietje Bel). Na zo’n 6,5 km arriveren we bij de Berkel bij het voetveer, die ons naar de theekoepel aan de overkant brengt. Aangezien dit veer op menskracht aangedreven is en er maximaal 6 personen op mogen kunnen we mooi 2 teams vormen. De bedoeling was om in een zo kort mogelijke tijd de overkant te bereiken. Met enkele seconden verschil wist Team 2 als eerste aan te komen.

Binnen in de theekoepel is een kleine tentoonstelling over het verleden. Na een kort bezoek aan de compleet gerestaureerde theekoepel met prachtig uitzicht over de Berkel was het tijd voor een kleine quiz. De deelnemers hadden allen hun huiswerk goed gedaan en hun ogen goed de kost gegeven in de theekoepel. Vragen als: Wie was Staring, waar bevindt zich de liefdeskus, waar ontspringt de Berkel en welke bekende Nederlander woont in Almen, werden allemaal goed beantwoord. Team 1 scoorde iets meer punten door meer antwoorden te geven.

Om de wandeltocht te vervolgen moesten we wederom naar de overkant. Dus nog een keer wie het snelste aan de overkant was. Met een seconde verschil was wederom Team 2 de snelste.

Met nog 6,5 km voor de boeg was er nog gelegenheid om een stukje te klootschieten. Dezelfde teams speelden tegen elkaar over mooie rechte paden. Team 2 eindigde met het minste aantal worpen en verdiende de meeste punten waardoor ze ook overall winnaar zijn geworden.

We slingeren nog een laatste stuk langs de Berkel om vervolgens neer te strijken bij de Hoofdige Boer in Almen voor een drankje en wat lekkere hapjes. Het Bronkhorster Bokbiertje is bij de meesten de favoriet.

Uit alle reacties was op te maken dat iedereen het een prachtige wandeling vond en ervan heeft genoten. We hadden enorm geluk met het prachtige weer en het was dit jaar wederom gezellig om weer eens met het hele FInva team op pad te gaan. Geruchten gaan dat we volgend jaar in de buurt van Olst gaan wandelen!

Mocht je nog wat meer informatie willen klik dan hier voor Staring of klik hier voor de route die we hebben gelopen. Voor nog meer foto’s klik hier!

Hier nog enkele foto’s: