Gasttraining Eelco Sintnicolaas

Na jaren van voorbereiding was het op 11 augustus j.l. eindelijk zover dat Eelco Sintnicolaas een gasttraining heeft gegeven aan de sporters van de Finva-groep Apeldoorn. De aankondiging van deze bijzondere gebeurtenis had er toe geleid dat een aantal collega’s die al een tijdje niet hadden meegetraind ook weer verschenen. Eelco zit in de laatste fase van de voorbereiding op zijn deelname aan de tienkamp tijdens de Wereldkampioenschappen atletiek, die later deze maand in Beijing worden gehouden. Hij is al jarenlang Nederlands kampioen op de meerkamp (zowel indoor als outdoor) en in 2010 is hij zelfs Europees kampioen geweest op de tienkamp en hij heeft zich inmiddels gekwalificeerd voor de Olympische Spelen, die volgend jaar in Rio de Janeiro worden gehouden. Zijn ambitie voor dit jaar is om wereldkampioen te worden.

EelcoNa overleg hadden we besloten dat we tijdens de training aandacht zouden schenken aan de onderdelen hoogspringen en kogelstoten. We kwamen er achter dat we al veel goed deden, maar hij kon ons toch enkele aanwijzingen geven, waardoor de techniek op deze moeilijke onderdelen toch iets beter is geworden.
Indien we nog een aantal keren deze training herhalen dan verwacht ik dat er tijdens de Finva-proeven nog wel persoonlijke records worden verbeterd.
De training vond in een heel ontspannen sfeer plaats en na afloop was iedereen zeer tevreden.

Eelco werd bedankt met een aantal kadootjes, namelijk een fles met (een soort van) champagne en een doos Celebration, in de hoop dat daar tijdens de WK aanleiding toe is om dit te nuttigen. Hij heeft ons beloofd om speciaal voor ons tijdens de WK bij het hoogspringen na een sprong nog even een salto op de mat te maken. We kunnen dit allemaal volgen op 28 en 29 augustus a.s.

In de fotogalerij zijn al enkele foto’s te zien. Eerdaags zullen er meer volgen!

Klik hier voor de foto’s!!